
Käspaikkakerhossa ylläpidetään karjalaisia käsityötaitoja
Karjalainen käsityöperinne säilyy ja muuntuu käspaikkakerholaisten tekevissä käsissä. Samalla kädentaitajat oppivat omista ja toistensa juurista.

Turun linnassa tehdään työvaatteita menneisyydestä
Turun linnan pukuhuollossa työ on tasapainoilua sen välillä, millaisia vaatteet olisivat historiallisesti olleet ja millaiset vaatteet toimivat työasuina.

Rva Silmusolmu tunnetaan vahvoista väreistä
Sirpa Mähönen on sastamalalainen lankakauppias ja -värjäri. Neulepiireissä hänet tunnetaan myös Rva Silmusolmuna, joka luo värikkäitä, kylmän ja voimakkaan sävyisiä lankoja.

Terraviivan Minna Komulainen on työskennellyt 24 vuotta keraamikkona
Työllä on taipumus arkipäiväistyä – myös käsityöalalla. Terraviivan Minna Komulaiselle keramiikan teko on työ kuin työ, mutta samalla se ei ole koko totuus.

Hukkasiini tekee jalan muotoisia kenkiä
Nanna Nikusen yritys Hukkasiini valmistaa käsityönä paljasjalkakenkiä verhoilu- ja nahkateollisuuden ylijäämämateriaaleista.

Anne Rainen kotona punotaan ja viehätytään vanhasta
Anne Raine on omien sanojensa mukaan kädentaitojen monitoimikas, jonka kotoa löytyy kaikki, mitä käsityöläinen voi toivoa.

Taina Suonio tuo vehreyttä Helsinkiin
Maisemasuunnittelija Taina Suonio tekee töitä sormet mullassa.

Se semmoinen Elsi
Elsi Vankan suunnittelemissa neuleissa Saarijärven rauha kohtaa Lontoon kuhisevat kadut ja värikkäät korttelit.

Studio Harmio ja kummallisella tavalla kutkuttavia asioita
Studio Harmion Ida-Lotta Harmio on perinnetekstiilinörtti, jota viehättää vinksahtanut estetiikka ja sukkahoususävyt.

Vaatturin ammatti opitaan tekemällä
Vaatturit vanhenevat ja vähenevät. Ala on haastava ja vaatii sille haluavalta sitoutumista. Alan ammattilaisten mukaan vaattureille riittää töitä. Mutta onko tulevaisuuden Suomessa enää vaattureita?

Virolaiset olutkolpakot
Meelis Kihulane opettaa puutyökoulussaan monien talonpoikaisten tarve-esineiden tekoa perinteisin menetelmin. Juttukeikalla tutustuimme virolaisten olutkolpakoiden tekoon.